Copiii au nevoie de contact zilnic cu natura și puțină "murdărie" naturală în viața lor
Germenii din sol pot ajuta la întărirea sistemului imunitar al copilului. Din păcate, mentalitatea germofobă a lumii moderne, în special post-pandemie, ar putea să îmbolnăvească copiii. Micile lor trupuri trebuie să afle ce provocări se ascund în mediul înconjurător, astfel încât sistemul lor imunitar să nu fie prins nepregătit.

Jack Gilbert, un om de știință al ecosistemelor microbiene de la Universitatea din Chicago, spune că a-ți împiedica copiii să se murdărească este mai rău pentru ei pe termen lung. Cu excepția cazurilor speciale, supra-sterilizarea mediului lor cu dezinfectanți comerciali nu este necesară. El recomandă să se spele pe mâini cu săpun și apă caldă. Acesta menționează, de asemenea, că nu trebuie să se spele de fiecare dată când mângâie un câine sau vin din curte.

Jurnalul de alergie și imunologie clinică sugerează să începeți să expuneți copiii la natură de când sunt mici. Expunerea la alergeni și bacterii în timpul primului an al bebelușului ar putea preveni alergiile și chiar respirația șuierătoare asociată astmului pe măsură ce copilul crește. Așa că începeți experiențele lor "murdare" în aer liber încă de la șase luni. Doar fiți precauți și evitați zonele tratate cu pesticide sau alte substanțe chimice, zonele infestate cu căpușe sau alte situații anormale.

Copiii au nevoie de contact zilnic cu natura și puțină murdărie naturală în viața lor 1

 

TPL_BACKTOTOP