O dietă vegană este diferită de una vegetariană, care presupune un accent puternic în dietă pe produsele alimentare din plante, dar nu exclude total carnea, ouăle sau fructele de mare.


Prin ce se caracterizează o dietă vegană

O dietă vegană exclude în totalitate produsele de origine animală, fără nici cea mai mică excepție: carnea, peștele, fructele de mare, lactatele și ouăle. Dieta vegană se bazează pe legume, fructe, leguminoase, cereale, nuci și semințe. Unele persoane care aleg o dietă vegană refuză să consume până și miere, pentru că este produsă de albine.


Iată 3 detalii inedite despre dieta vegană:


1. Anumite persoane care aleg o dietă vegană, pornesc de la alimentație și extind stilul de viață vegan în toate privințele. Produsele cosmetice alese nu vor fi dintre cele testate pe animale și nu vor conține produse de origine animală. Hainele alese nu vor proveni din materie primă de origine animală, de exemplu un pulovăr din lână, va fi refuzat, deoarece lâna provine de la oi. La fel și în cazul încălțămintei, se va evita pielea naturală, pentru că provine de la animale. Veganii care aleg să trăiască un stil de viață vegan vor refuza să poarte blănuri sau să folosească săpun dacă nu este de origine 100% vegetală.

spaghete cu sos vegetal

2. O dietă vegană nu este automat o dietă sănătoasă. Chiar dacă legumele și fructele sunt mult mai sănătoase decât produsele de origine animală, o dietă vegană va fi mai sănătoasă decât una normală în funcție numai și numai de alegerile omului.

De exemplu, o dietă vegană nesănătoasă se va baza pe chipsuri, bere, biscuiți din comerț cu mult zahăr, băuturi răcoritoare, anumite preparate prăjite cu foarte multă sare și ulei, etc.

Pentru ca o dietă vegană să fie sănătoasă, ea trebuie să fie formată din alimente bio, organice, certificate ecologic care garantează că odată cu fructele și legumele mâncate nu ingerăm și pesticide sau fertilizatori chimici cu potențial toxic pentru organism, care ne pot afecta sănătatea pe termen mediu și lung.

De asemenea, să se bazeze pe preparate făcute în casă, salate, feluri de mâncare simple și să evite preparatele din comerț cu zahăr, sare și ulei peste măsură, ambalate de multe ori în recipiente de plastic care emană diverse substanțe în conținut și apoi pot polua mediul înconjurător.

3. De foarte multe ori, dieta vegană este mult mai gustoasă decât una obișnuită.

Când la baza dietei se află convingeri solide și preocupări serioase pentru o alimentație sănătoasă, alegerile vor fi pe măsură. De aceea, ne gândim automat la fructe, legume, cereale, paste, sosuri și alte preparate 100% naturale, ecologice, produse bio, adică fără arome artificiale, conservanți, arome sintetice, potențiatori de gust sau alte E-uri.

În concluzie, vorbim de produse cu gust autentic, proaspete, cu termen de valabilitate nu foarte mare, care își păstrează toate aromele intense și deosebite intacte.

Un fel de mâncare preparat cu altfel de alimente va fi simțitor mai gustos decât o porție gata preparată din produse convenționale, ambalată într-o caserolă și disponibilă la raftul unui magazin obișnuit.

dod bolognese vegetal

De exemplu, pastele BIO preparate cu Sos Bolognese vegetal Prosain, de la 7Nature.ro, sau cu Pesto genovez BIO vegan din busuioc, La Macina Bio.

Sosul Bolognese are consistența aproape identică unui sos convențional, cu carne tocată. Este un produs 100% vegan, certificat organic, din roșii de calitate organică, soia, legume și ulei de măsline extravirgin. Este îmbogățit cu ierburi aromatice și conține zahăr doar în mod natural.

Acest sos Prosain este foarte potrivit în combinație cu paste, adaugând-se foarte ușor conținutul la pastele gata fierte. Poate să fie folosit ca sos de bază pentru diverse rețete.

ingrediente sos bolognese vegetal

Sosul genovez La Macina Bio are o culoare verde și un parfum intens, datorită busuiocului care provine din regiunea italiană Liguria și a unei tehnici foarte atente de procesare.

Este preparat fără usturoi și brânză, cu scopul de a păstra esența parfumului de busuioc si de a veni în întâmpinarea consumatorilor care suferă de alergie la lactoză sau cazeină. Este un produs vegan și nu conține gluten.

sos pesto vegetal

 

TPL_BACKTOTOP